torsdag 4 augusti 2016

Ny layout på hemsidan

I år är det över sjutton år sedan jag la ut min hemsida för första gången, och under åren har den naturligtvis genomgått en hel del förändringar förutom aktuella uppdateringar. Den har också skapats i olika program, så kallade wysiwyg-program (whatyouseeiswhatyouget). Eftersom jag gillar att så att säga själv hålla i ratten har jag alltid haft lite koll på hur sidan egentligen är uppbyggd, det vill säga html-koden.
När det nu var dags att göra en ordentlig uppröjning bland sidor och filer, tog jag också tillfället i akt att ägna en del av semestern år fördjupade studier i html-språket. På internet finns en uppsjö av olika tipssidor och tutorials, men de sidor jag haft mest nytta av för att koda i html och css är:

http://www.webdesignskolan.se/webdesign/index.php 

http://www.w3schools.com/html/default.asp


Hemsidan är nu gjord enbart i notepad, och upplagd som vanligt med ftp-programmet Filezilla. Så, ja, allting som ser konstigt ut eller inte fungerar är alltså helt och hållet mitt fel! Hittar ni en död länk eller kraschad bild, eller något som bara ser konstigt ut, så hojta gärna till.
Sidan fungerar även i mobila enheter, men är inte helt optimerad för detta. Rom byggdes ju som bekant inte på en dag, och jag har inte avslutat mina studier -det finns som väl är alltid mer att lära!

De enda sidor jag inte gjort om är kullsidorna, eftersom tiden helt enkelt inte räckt till detta. Med trettio kullar genom åren blev det ett för stort arbete just nu.

Välkomna in och titta er omkring!

www.alvdansens.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar