söndag 11 oktober 2015

Våra små ensamkommande

I stallet där vi har hästarna finns det gott om katter, även kattungar. I mitten på augusti föddes en kull på tre av en ung hona.De första veckorna tog hon hand om dem, men sen tappade hon i stort sett intresset. De hade då börjat äta själva men fick kämpa för att komma åt maten, som inte heller var så lämplig för kattungar, i konkurrens med många vuxna och äldre kattungar. De gjorde ont i hjärtat att se dem hungriga och smutsiga, och när de var cirka sex veckor fick vi stallägarnas tillstånd att ta med dem hem! Nej, kattungar ska inte skiljas från sin mamma, men i det här fallet hade mamma redan skilt sig från ungarna, och de var i ett eländigt skick. Efter ett bad serverades de ett första mål mat. Lycka att se dem för första gången få äta utan att någon tog ifrån dem maten eller körde bort dem. För de vuxna katterna här är det självklart att kattungar får äta först -även dessa små okända troll som plötsligt landade här!
Fenja, fem månader, tycker de är jätteroliga små kompisar (pipleksaker...), och de gamla honorna håller ordning och putsar på dem. Den enda som inte blev så glad är väl Cressida som tidigare i år haft en stor kull, men jag har försäkrat henne om att dessa små inte är hennes ansvar!
Nu har de varit här i drygt en vecka, avmaskats, serverats all mat de orkar äta -nötfärs är populärt!- och de går upp fint i vikt, leker och är otroligt mysiga till sitt sätt! När de kom hade de heller aldrig sett en kattlåda, men de kom mycket snabbt på vad den var till för! Tänk så djupt rotad instinkt det är att sätta sig där det går att krafsa. Tanken är att de ska hitta egna hem när de är gamla nog, och de kommer att bli underbara familjekatter. Alla tre är långhåriga och supersöta :-) Faktiskt så söta att de fått namn efter godisfabrikat:

Panda -helsvart hona, HCL n, en liten sötlakrits...
Fazer -svart-vit hane, HCL n 09, mintfylld lakritsbit...
Mazetti -bruntabby-vit bicolour, HCL n 03 22, varm choklad med vispgrädde...

Panda
Fazer


MazettiInga kommentarer:

Skicka en kommentar