söndag 4 oktober 2015

Bruksridning -träning och DM


Den 16 augusti anordnade JUF Södra Älvsborg en träningsdag i Roasjö för bruksridning. En chans man ju bara inte fick missa! Undrar du vad bruksridning är rekommenderar jag ett besök på JUF:s hemsida:
http://juf.se/?page_id=267

Det var första gången Sissi fick träna på "riktiga" hinder, men många av momenten är sådant vi gör i vardagen, och det är ju just det bruksridning -och körning också för den delen- handlar om, att häst och ryttare/kusk ska samarbeta och lita på varandra i situationer som uppstår  längs vägen och i arbetet.
Sissi och jag hade väldigt roligt, och dessutom kom dottern Anna dit med Roar så vi fick träna tillsammans! Sissi och Roar har helt olika starka sidor i denna gren, där han står för fart, fläkt och misstänksamhet mot otäcka företeelser på banan, och Sissi är störtcool men inte så framåt på de delar av banan som rids i trav eller galopp!

När träningen var avslutad anmälde sig Anna genast till deltagande i DM som skulle hållas några veckor senare. Roar var även anmäld till kallblodsgaloppen på Östgötamässan i Linköping, och passade på att utmana två nordsvenskar på ett race över stubbåkern. De stora hade inte en chans!

Nu bar det sig inte bättre än att Roar någon vecka senare gjorde sig illa i hagen och inte kunde delta i vare sig bruks-DM eller galopptävling...
Anna lånade i stället  Sissi så hon ändå kunde rida DM. Hur det gick? Väldigt bra tills hon i stridens hetta råkade glömma bort två hinder och därmed blev utesluten... Utan denna fadäs hade de nått en ganska framskjuten placering. Nåja, alla andra moment red hon väldigt bra och Sissi skötte sig utmärkt! Bilder från deras DM-start finns längst ner.

Ingen rädder för skrämselhinder -åtminstone inte Sissi!

Anna och Roar på "bron".

Trampa på brunnslocket och inte gå utanför markeringen -inga problem!

Här tränar vi vändning i trångt utrymme.

Det här skulle Roar inte gjort för några år sedan!

Trampa på presenning -"Jaha, och?"

Vi taggade till och hoppade tom några små hinder!

Backa i vinkel -mycket svårt moment som inte gick helt perfekt...


Snabb Roar spöar nordsvenskarna lätt!

Efter träningen åkte vi och hämtade hem Duffy som varit på
sommarbete hos sin uppfödare. Som synes är Sissi inte längre störst, bara bredast!

Bilder från DM:

Laddade före start!

Av-och påstigning vid bryggan gick perfekt

Även backningen klarade de utan alltför många straffpoäng!

Sissi klev lugnt över bron!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar