onsdag 10 juli 2013

Musse hade ju försprång!

I lördags, 6 juli, var det dags för andra upplagan av Åsaloppet, arrangerat av idrottsföreningen i det lilla samhället i norra Halland. När jag hittade loppet var det redan för sent för ordinarie anmälan, men det gick bra att efteranmäla sig på plats! Huvudloppet var tio km, men eftersom nästan hela sträckan löps på asfalt fick det räcka med motionsklassens fem km. Joel, sju år, följde med och sprang barnklassens 1,3 km. De enda tävlingar han springer annars är i skogen med karta och kontroller, och dessutom en vuxen -oftast jag- som "skugga", då barn i den åldern vanligtvis inte orienterar helt själva. Han blev minst sagt förvånad när han insåg att här fanns det inga kontroller! "Men varför ska man bara springa?"  Och till råga på allt skulle han behöva springa själv, om än i sällskap med ett stort antal andra knattar... Men motståndet övervanns och han kämpade sig runt i värmen!
För hade sommaren inletts med vad som närmast liknat höstrusk, så kom värmen med besked just den här dagen! Så efter att ha tillbringat några timmar på en solig idrottsplats var det sen dags att springa i värmen också. Lite jobbigt, men roligt ändå, och mitt mål att springa under 30 minuter nådde jag -29.26 stannade klockan på, och jag är ganska nöjd med det.
Loppets mest prominente deltagare var vår landslagslöpare Mustafa Mohamed, som sprang 10 km som en uppladdning inför VM i maraton. Solklar seger naturligtvis! Tyvärr kunde jag inte se målgången då min klass startade tjugo minuter senare och han alltså gick i mål långt innan jag kommit halvägs...
Men vi hade faktiskt samma tid! Men, ja just det ja, han sprang visst dubbelt så långt på den tiden ;-)

Belåten deltagare i P06!
Inför starten i 10 km

En mycket värdig vinnare i Herrar 10 km!

Dessa superhjältar sprang också idag -med ett särskilt syfte. Läs mer på bloggen  Springerförlivet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar