lördag 27 juli 2013

Låt mig presentera Knytet (x ÄC n)!

För ungefär två år sedan tog äldsta dottern hand om en kattunge med så kallad trasslig familjebakgrund (ägarna mer än katterna...). En liten kolsvart semilånghårig tjej med en bedårande uppsyn, naturligtvis helt oemotståndlig! Härkomst okänd, möjligen med skogissläktingar att döma av täckhåren på ryggen. En liten långhårig huskatt helt enkelt, men med en stor personlighet!
Sedan ett halvår befinner hon -och dotterns andra två katter Quo Vadis och Cordelia- sig här med de andra katterna, och jag har haft många tillfällen att studera hennes outsinliga repertoar av bus, påhitt, originella sovställningar och allmänna klumpighet! De äldre katterna har inte så mycket till övers för henne. Hunden Enzo däremot är hennes ständiga lekkompis och brottningspartner, och de mer jämnåriga Cressida, på besök över sommaren, och Cordelia deltar också i härjningslekarna!
Förutom Knytet har hon några andra namn också, till exempel Knyt Knytsson (busexpert) och Knottet (liten, svart och irriterande)!
Det som skiljer henne mest från skogkatterna är nog temperamentet, som är betydligt skarpare än hos mina skogisar. Lek och kel övergår snabbt något helt annat,och hon har kort stubin!
Mycket kan sägas om denna lilla varelse, men tråkigt har man inte i hennes sällskap!

Någon som undrar över EMS-koden i rubriken? Svart (n) individ av den ännu inte godkända rasen (x) Äkta Charmtroll (ÄC)!

Ett litet Knyte på promenad!

Så kan man också använda en stege!
På vinterpromenad i finselen!
Fröken Knyt luftar sin krusiga mage!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar