söndag 26 augusti 2012

Sigge-uppdatering

I ett tidigare inlägg -Hauskaa kesälomaa Sigge- berättade jag om Sigges (S*Glorfindel´s Shy Guy) underbara sommar i finska Lappalnd. Med anledning av hans treårsdag igår 25 augusti kommer här en liten uppdatering! Sommaren börjar gå mot sitt slut och på natten är det minusgrader, men ännu är det inte dags att återvända söderut. Inte är det någon som fryser heller när matte eldat i den stora bakugnen där det ryms meterlånga vedpinnar och som ger värme åt hela huset!
Blåbär finns det gott om i skogen och Sigge är om en inte flitig bärplockare så i alla fall ett troget sällskap när matte ger sig ut i skogen. Hans lurviga tassar har traskat åtskilliga promenader i omgivningarna och han är i strålande kondition. Så har han också en kosthållning utöver det vanliga: förutom sin vanliga kattmat förväntar han sig varje dag en liten abborre! Finns det ingen nyfångad så duger det till nöds med en som varit på besök i frysen. Denna delikata måltid avslutar han gärna med att slicka i sig den sista yoghurten  från mattes tallrik!
Den unga haren som håller till kring gården har han blivit kompis med och de hälsar på varandra med ömsesidig respekt. Harpalten hoppar till och med fram till honom! Då har renarna betydligt större respekt för   den feline gårdskarlen och håller sig därifrån. Till lycka för matte som får ha sina blommor och grönsaker i fred!
Exakt hur Sigge firade sin födelsedag vet jag inte ännu, men ska vi gissa på gäddtårta?!

Sigge spanar över gårdsplanen

Ingen harkompis idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar