måndag 13 augusti 2012

Äntligen ljuddämpare!

I flera år har det stört mig att rockarden skramlar så mycket, eller rättare sagt seltungorna för ett massa oväsen, särskilt i nerförsbackar. Sissi bryr sig garanterat inte om det, men det minskar fridfullheten i att köra häst! Nu har jag äntligen gjort något åt problemet: metallöglan på skakeln kläddes in i skinnremsor och plötlsigt blev det tyst på vagnen! Att det ska ta så lång tid att komma på en så enkel åtgärd.... 
Skinnremsorna kommer från en gammal sadelväska jag tillverkade i träslöjden på högstadiet. Jag är ganska säker på att sadelväska inte gick ingick i kursplanen i ämnet, och ärligt talat var det nog inte så mycket som gjorde det av mina alster. Däremot hade jag väldigt bra pli på min slöjdlärare:-) Skämt å sido, Ronny W, om du läser det här så ska du veta att du var den bästa lärare man kunde ha! Du lät mig pröva mina halvtokiga idéer, vägledde mig i materialval och gav mig en bra grund i det rent tekniska. Jag älskade verkligen träslöjden, och jag får fortfarande en bra känsla när jag kommer in i en slöjdsal. Textilslöjden valde jag bort så fort det gick och lärde mig sy av min mor som var väldigt duktig och inspirerade mig till att sy allt möjligt.

Igår körde jag en runda med Sissi och hade Enzo med som co-driver! Jag kan lova att en och annan bilist vinglade till på vägen. Inte nog med att det kommer en häst -ur vagnen kikar det fram ett konstigt djur!

Världens billigaste ljuddämpare!

Nu kör vi matte!

Ännu bättre utsikt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar