fredag 6 juli 2012

Hauskaa kesälomaa, Sigge!

När Sigge (S*Glorfindel´s Shy Guy) i vintras flyttade till min väninna Helena gjorde han sig snabbt hemmastadd som lägenhetskatt. Men jag visste också att ett helt annat kattliv väntade honom när sommaren kom! Och i början av juni styrde de kosan norrut mot mattes föräldrahem i finska Lappland, inte långt från polcirkeln. Den ungefär 175 mil långa bilresan klarades av på ett och ett halvt dygn, och Sigge reste med alla faciliteter ombord. När matte stannade för en sovpaus la han sig som vanligt tätt intill och sov han med!
Väl framme fanns det massor att utforska -ett helt rike att ta i besittning! Inte bara huset, utan ladugård, stall och uthus.Till och med bastun har han varit inne i, dock inte när den var varm! Kring gården breder skogen ut sig och Sigge följer gärna med på promenader -precis som han brukar men nu utan sele och koppel. Gott om byten finns det också när jaktlusten infinner sig! Allt från insekter och kryp till myyrät, små piggögda sorkar som det vissa år finns massor av, och harar. Fåglar finns det förstås också, men bäst att se upp för slagugglan som också spanar på gnagare!
 Alla besökare charmas naturligtvis av honom. Nja, kanske med undantag för en äldre herre på besök med sin fru. När damerna begav sig ut i skogen passade han på att lägga sig på soffan en stund. Bra idé, tyckte Sigge och hoppade upp och la sig på hans bröst. Där blev farbrorn liggande utan att våga röra sig tills räddningen kom i form frun och Siggematte. "Han morrade (han spann högt som vanligt) och visade tänderna (han gäspade), vad skulle jag göra?"  Det är bara att gratulera uppfödaren av en katt som har så grym NFO-look att han håller en vuxen karl på mattan (soffan) bara genom att titta på honom!
Nu väntar en lång, ljus sommar och när hösten kommer är det dags att göra resan söderut igen!

Sigge, kungen av Peurakumpu, spanar över sitt rike!
Lite för stort byte t o m för Sigge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar