söndag 8 juli 2012

Chicken surprise!

En av de vita dvärghamburgerhönorna var försvunnen i en vecka för ett tag sedan. Hönor som smiter ur hönsgården och ger sig ut på¨vift brukar återfinnas ganska snart som en hög med fjädrar -eller inte alls... Den här lilla hönan dök dock upp igen efter en vecka, inte längre vit utan lätt rosa! Slutsats: närkontakt med ladugårdsväggens falu rödfärg. Sedan var hon borta en vecka igen, och nästa gång hon visade sig följde jag efter henne. Hon traskade in under ladugården där det finns gott om gömställen. Redan då slogs jag av misstanken att hon låg på ägg, men eftersom ingen av dvärghamburgerna, eller de stora jag haft tidigare, visat något som helst intresse för att ruva verkade det lite konstigt.
Men så igår kom hon fram igen -med tre i stort sett nykläckta kycklingar kring sig! Två gula och en svart, naturligtvis ursöta! Egentligen vill jag inte alls ha kycklingar, eller rättare sagt jag vill inte ha fler fåglar än de som finns här nu, men de är ju ganska oemotståndliga! Tills den dag det visar sig att alla tre är tuppar...

Den gamla kaninburen kom väl till pass, med både bodel och stor nätad del där grönfodret sticker upp. Även om jag inte direkt önskade kycklingar måste de ju skyddas från katter, Enzo och andra som kan tänkas vara sugna på färsk kyckling!

One of my little white hamburger hen was missing for a while -which usually means they have fallen victim of a predator- but yesterday she turned up from underneath the barn with three adorable chicken!


Ljusrosa dvärghamburger -är jag ensam om denna färgvariant?!

God aptit har de!

Stolt hönsmamma:-)

"Kycklingar är ju sååå söööta!"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar