söndag 25 mars 2012

Premiering på Grevagården

Gårdagen tillbringade jag på Grevagården utanför Skövde i vårsol, lite kalla vindar och trevligt sällskap. Huvudsyftet med resan var att se nordsvenska hingsten Dacke från Ryasjö Hästgård  göra sitt bruksprov. Han godkändes exteriört som treåring för ett år sedan och nu var det dags att visa att han skaffat sig utbildning också! Han gjorde ett mycket fint bruksprov och landade på 42 poäng av 50 möjliga, och bedömdes dessutom exteriört med 41 p -ett poäng högre än som treåring! En fantastiskt fin hingst som uppfödare och ägare kan vara mycket stolta över. Dacke är dessutom en väldigt trevlig kille som gillar att pussas :-)
Många fina hingstar visades -raserna för dagen var russ, ardenner och nordsvensk- och några av dem fann nåd inför premieringsnämnden och kan börja verka i avel. Idag söndag var det dags för de treåriga nordsvenska hingstarna och i skrivande stund vet jag inte hur det gick, men på svehast.se kan man så småningom se alla resultat.
Föreningen Skogshästen fanns också på plats med fyra hästar: en nordsvensk, en ardenner, en fjordhäst och ett russ. Man visade exempel på körning med olika vagnar och redskap och alla hästarna fick visa vad de dög till, och det gjorde de med den äran! Jag tyckte när jag såg fjordhästen att han påminde rätt mycket om min Sissi i typen, och det var ju inte så konstigt när de visade sig ha samma pappa (Priffe 161)!

Dacke gör bruksprov med Lars-Åke vid tömmarna.
 42 fina poäng fick de för sina insatser!

Pysen (e. Priffe 161) drar flakvagn.
Vid tömmarna hans ägare Lena Larsson från Föreningen Skogshästen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar